fjärilar


Att man alltid hamnar här på kvällarna nu för tiden... det är så mycket som jag egentligen skulle behöva göra.
Idag har Tuva fått sprutorna, dom är inte så populära måste jag säga men hon är en hårding så hon biter ihop även fast det måste göra djävulskt ont att få 2 sprutor in i låret :S

Imorgon kommer mamma till stan. Det var ett tag sen vi sågs nu, vi brukar ju ses nästan varje helg annars. Vi ska vara barnvakt åt lindas små tjejer på lördag när dom ska iväg på 30års kalas. Det kna bli spännande med 3 skrikande bebisar :)

Nu sitter jag och lyssnar på massa gamla Mariah Carey låtar samtidigt som jag ångrar lite att jag gjorde min tatuering i svanken när jag var 17 ung och dum som man var och tänkte sig inte riktigt för, men men tur att man slipper se den iaf efter som den sitter på bakisdan :D Jag funderar skarpt på att göra en ny nu snart men den här gången ska den vara lite mera genom tänkt. Jag vill göra något som symboliserar Tuva :) En fjäril har jag alltid velat gjort någonstanns.

Nej nu ska jag sluta svammla och lägga mig uppe hos mina 2 älsklingar.


babysim

Nu går äntligen nätterna lite bättre. Tuva sover iaf 4-5 timmar åt gången och äter bara en gång på natten så jag är nöjd! Tänker köra på såhär ett tag nu och se om hon står sig en hel natt snart.

Idag var vi på babysim för första gången på storsjöbadet det var verkligen jättekul, det tyckte nog både tuva och jag :) Tuva sprattlade och plaskade i vattnet hela tiden och det känndes som hon aldrig ville gå upp.

På onsdag är det sprutorna igen :( usch vill inte det! Men det gick ju ganska bra sist iaf, den här gången ska jag nog ge alvedon direkt när jag kommer hem. Förra gången väntade jag till kvällen och då blev hon grinig när vi skulle sova.




Jag och mitt fejksmile ska då jämt va med :)



Världens finaste!



" Ge mig min öl " haha

natten som var

Jag ammade + att hon åt gröt vid 8 sedan var det läggdags. Jag kunde få henne att sova fram till 01.30 ( hon vaknade kanske 4ggr men sommnade om på nån minut igen)  men sen var det kört. Jag tycker ändå hon var ganska duktig som som 5h :) men sen ville hon äta var 3dje timme igen.
Nu ska vi snart göra ett nytt försök med gröt och ammning, men imorgon blir det att vi åker och köper välling eller ersättning. Det borde finnas nån välling från 4-5mån eller är det bara ifrån 6mån?

Nicklas tror att Tuva kommer bli nya Usain Bolt för hon springer med bena i luften när hon sitter i babysittern och tittar på friidrotten :D haha lilltjejen.

Nej nu ska jag göra lite gröt och sen gå in i den bestämda mamma rollen när det är dags för sovning..( det är inte lätt när man har en liten gladskit till unge som bara skrattar åt en när man försöker va allvarlig..haha)

Tack för alla kommentarer och hjälp :D

jobbiga nätter

Jag måste ta tag i dessa jobbiga nätter snart..
Tuva har ju börjat äta gröt nu på kvällarna + att jag ammar efter det och då sommnar hon men hon vaknar efter 3 tim och är hungrig igen, så håller vi på hela nätterna.
Jag lägger henne i sin säng efter hon ätit gröt+ammat vid 21 och då sommanr hon men sen när jag ammat henne igen efter 3tim så sover hon kvar i våran säng och äter var tredje timme för att jag är för trött för att hålla på att lyfta henne fram och tillbaka hela tiden :(
 
Ni som har barn och läser hur gjorde/gör ni när det blir läggdags?
Barnmorskan tipsade om att ge henne gröt så kanske hon skulle sova längre och bättre på natten men det verkar ju inte bli nå bättre?! Jag ger henne ca 10-15 skedar är det för lite? Efter ca 10 skedar så blir hon grinig och gapar men spottar ut.. suck va gör man?! Hon ska väl inte behöva äta var tredje timme dygnet runt när hon är 5 mån?

( jag är medveten om att jag skrev i förra inlägget " huvudsaken hon sover på nätterna" , med mat var tredje timme ja.. :S )







Augusti it is

Nu sitter jag äntligen och pustar ut några minuter. Har precis dammsugit och städat alla skåp, lådor, hyllor i köket, man får passa på och göra nånting här inne när det är så kallt och regningt ute. Fast då borde mitt hem va skinande rent efter den här sommaren..haha.
I Söndags hade vi dop. Det var meningen att vi skulle döpa ute i en trädgård men eftersom det regnade hela natten och söndagen så fick vi vara inne i kyrkan istället, men det blev jätte fint det med. Vi fikade hemma hos oss efter dopet. Vi hade stökat och fixat hela kvällen innan på altanen men där blev det alldeles för kallt och blött att sitta på söndagen så vi fick flytta in allt :(

Jag ska försöka lägga in nån bild sen från dopet, måste sno någon av mamma och pappa för vi hade inte kameran med oss i kyrkan :( smart!

Igår köpte vi en gåstol till Tuva och tallrik och skedar. Hon har börjat ätit gröt nu varje kväll innan hon ska sova.
På måndag ska vi börja på babysim det ska bli kul ( hoppas jag) . Jag måste köpa mig en ny bikini för mina gamla är lite för små plus att man kanske vill ha en vanlig svart när man ska bada inne nu i höst och vinter.

Har förresten börjat rida på ridskolan här i Ås, började nu i söndags och jag har fortfarande träningsvärk!!! Känner att jag måste få lite egen tid plus börja träna lite så det kändes ganska självklart att börja rida igen efter uppehåll på ca 5år.

Nu vaknade Tuva igen efter 20min powernap, hon sover max 30min på dgarna ...ganska jobbigt ibland men huvudsaken att hon sover på nätterna!

karusell



Tur att jag har dig iaf när allt känns svårt!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu